Human European Consultancy

Geplaatst op 31 mei 2011 door Folkert Ringnalda

Het in Nederland gevestigde Human European Consultancy (HEC) biedt adviesdiensten op het gebied van mensenrechten aan inter-gouvernementele organisaties (IGO’s) en ontwikkelingsorganisaties. Anders dan de naam doet vermoeden, werkt HEC wereldwijd aan projecten waaraan internationale experts op diverse terreinen betrokken zijn. Deze experts maken gebruik van een centraal document management systeem voor het ontwikkelen van en samenwerken aan documenten en rapporten. Zodra een rapport is geautoriseerd voor publicatie wordt deze gepubliceerd op een ten behoeve van dat onderwerp ingerichte publieke website.

Het document management op basis van van Alfresco ontwikkeld en ingericht. Alfresco is het open source alternatief voor commercial source document management systemen als bijvoorbeeld Documentum. De keuze voor Alfresco (Lab edition) was vooral ingegeven door de uitgebreide ondersteuning van o.a. workflow management en versiebeheer. In eerste instantie werden de projectsites in de WCM (Web Content Management) module van Alfresco ontwikkeld. Naar verloop van tijd ontstond de vraag naar meer aanvullende frontend functionaliteiten (RSS feeds, sitemaps, integratie van social media). Aangezien deze functionaliteiten beter en sneller gerealiseerd konden worden buiten Alfresco, werd gekozen voor Drupal als vervanger van de WCM.

Het gehele proces van content ontwikkeling (documenten) wordt qua document management ondersteund door Alfresco. Zodra een document is geautoriseerd voor publicatie wordt dit document overgezet naar Drupal en gepubliceerd op de projectsite.

Wowww! was verantwoordelijk voor

– het ontwikkelen en implementeren van een centraal Document Management Systeem op basis van het open source Enterprise contentmanagement systeem Alfresco;

– de technische realisatie van twee websites op basis van het Open Source content managementsysteem Drupal; Non Discrimination & Disability Europe

Gepost in categorie: Social

Reacties