Leeuwarden Mobiel

Geplaatst op 5 januari 2012 door Folkert Ringnalda

Wowww! ontwikkelde een mobiele site voor de gemeente Leeuwarden. De mobiele site is gebouwd op basis van het bestaande CMS van de gemeente Leeuwarden; Drupal. Hiertoe is de mobiele site als een zogenaamd theme binnen Drupal ondergebracht. Dit betekent dat wanneer de website van de gemeente Leeuwarden door een mobiel apparaat (smartphone, tablet) wordt opgeroepen, het CMS die content serveert die voor mobiel gebruik is aangewezen. Om er voor te zorgen dat de site op elk mobiele apparaat goed functioneert (en oogt) is gebruik gemaakt van JQuery Mobile.

Over JQuery Mobile:

“In plaats van het schrijven van unieke applicaties (apps) voor elk mobiel apparaat en OS, werkt JQuery Mobile op basis van één applicatie voor alle mobiele apparaten en onafhankelijk van het OS.”

Mobiele site van de gemeente Leeuwarden bekijken binnen je webbrowser? Ga naar http://www.leeuwarden.nl/mobile/index

 

Gepost in categorie: WeWowww!

Reacties