Noadin

Geplaatst op 4 september 2012 door Gerdt Brouwer

Dankzij een goede samenwerking van drie partijen is de visie van Sjoukje Niehof, oprichtster van Noadin, begin april 2012 samengekomen tot een website:
Sjoukje die goed kon vertalen wat ze wilde; Dizain die alles visueel vertaald heeft; Wowww! die de technische realisatie vervuld heeft.

Noadin begeleidt vrouwen met borstkanker. Vaak komen vrouwen waarbij borstkanker geconstateerd is in een medische molen waar ze geleefd worden. Noadin biedt deze vrouwen begeleiding om zo een eigen stem te hebben in het proces.
De website is opgedeeld in een openbaar gedeelte en het besloten gedeelte. Op het openbare gedeelte kan iedereen veel informatie vinden over borstkanker, maar ook kan men ervaringsverhalen lezen van vrouwen die de ziekte (gehad) hebben. Vrouwen waarbij borstkanker geconstateerd is kunnen zich aanmelden voor het besloten gedeelte. Hier kunnen vrouwen niet alleen meer informatie krijgen maar ook met lotgenoten in contact komen.
Ook is de Welzijnsmeter geïmplementeerd, hier kunnen vrouwen bijhouden hoe ze zich voelen en dit terug zien in een grafiek om zo de voortgang bij te houden.
Noadin.nl is door Wowww! gebouwd in Drupal 7. Dit CMS biedt de benodigde vrijheid en beheersbaarheid aan de site.
Naast de techniek geeft Wowww! ook advies omtrent social media.

Klik hier voor meer informatie over Drupal en Wowww

Gepost in categorie: Social

Reacties