Lunchtip #1 – Avocado Special

Geplaatst op 20 september 2013 door Marja Doedens

Sinds 1 juli ben ik Wowww-er. Naast de gebruikelijke gewenning in een nieuwe kantooromgeving (waar is het toilet, de koffie, halen we dat voor elkaar of niet) valt bij Wowww vooral de lunch op. In verschillende samenstelling wordt de lunch genoten, afhankelijk van ‘het lunchidee van de dag’. Visje halen, Burger King, Albert Heijn en Ariola: het komt allemaal voor en ieder alternatief kent zijn eigen aanhangers.

Wanneer de Albert Heijn-optie wordt gekozen is vervolgens de vraag welke broodjes er dan gemaakt worden. Eén van mijn favorieten is de Avocado Special. De originele opbouw komt volgens mijn informatie van collega Frits. Het is noodzakelijk om eerst de nabijgelegen Albert Heijn te bezoeken en de volgende ingrediënten aan te schaffen (voor 4 broodjes):

  • 4 meergranen triangelbroodjes
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 pakje AH Schwarzwalder Schinken
  • 1 potje Gran d’Italia pesto rosso
  • 1 zeer fijn gesneden rood uitje
  • zwarte peper (uit de molen)

En dan handel je als volgt (met zorg en vooral veel liefde):

Snijd het triangelbroodje open en besmeer onder en bovenkant lichtjes met pesto rosso. Snijd de avocado’s door de helft en lepel de inhoud van een halve avocado op de onderkant van één triangelbroodje. Zorg dat de avocado gelijkmatig over het broodje verdeeld is en prak het eventueel een beetje uit met een vork. Verdeel een klein beetje rode ui over de avocadolaag (niet teveel, de smaak overheerst snel) en ga vervolgens los met de zwarte pepermolen. Beleg tenslotte met een laagje Schwarzwalder Schinken en plaats de bovenkant van het triangelbroodje er op. Druk lichtjes aan en voilà: de Wowww Avocado Special!

Bon appetit…

Gepost in categorie: WeWowww!

Reacties

Plaats reactie zonder facebook account

Anoniem