Wowww Woordenboek: ‘Een Kareltje Doen’

Geplaatst op 27 september 2013 door Marja Doedens

Elke organisatie heeft zo zijn eigen woordenboek en dialect. Natuurlijk gebaseerd op de business waarin ze actief zijn. Maar een deel wordt ook gemaakt door de mensen die in de organisatie actief zijn. Door de cultuur, de sfeer die heerst, door de belevenissen die ze samen hebben en de verhalen die ze elkaar vertellen.

Bij Wowww is het Woordenboek groot en groeiende. In deze blog zal ik me specifiek richten op het fenomeen ‘Even Een Kareltje Doen’. ‘Even een …. doen’,  waarbij op de puntjes de naam van één van de medewerkers wordt ingevuld, is een veelgebruikte zinsconstructie binnen Wowww. Afhankelijk van de naam heeft de zin dan een bepaalde betekenis.

‘Even een Kareltje doen’ staat voor achter je bureau zitten met je ogen dicht of je hoofd zodanig naar beneden of op je handen steunend dat je je afvraagt of iemand hard nadenkt of net in slaap is gevallen. Wellicht overbodige toevoeging: Wowww medewerker Karel is een Denker…

‘Even een Kareltje doen’ was onlangs bijna van betekenis veranderd. Want Karel heeft op zijn verjaardag de met veel zorg & liefde zelfgemaakte taart na een lang en voorzichtig transport vanuit zijn Noord-Groningse woonplaats in het fietsenhok, bijna op plaats van bestemming, op de grond laten vallen. Waardoor de taart officieel oneetbaar werd. Onofficieel smaakte hij erg lekker. En toen collega Boom vervolgens onderstaande foto op Facebook plaatste, van eveneens een verjaarstaart die hetzelfde lot beschoren was, was er even sprake van dat hij ‘een Kareltje had gedaan’. Maar dat bleek tijdelijk. Een hype. ‘Een Kareltje doen’ is inmiddels gewoon weer terug naar zijn oude betekenis. Even lekker denken…

Taart_Gevallen

Gepost in categorie: WeWowww!

Reacties

Plaats reactie zonder facebook account

Anoniem