Lunchtip #2 – Broodje Ariola

Geplaatst op 18 oktober 2013 door Marja Doedens

Ariola is een begrip voor velen, maar zeker ook voor ‘Lunchend Groningen’. De Italiaanse dames, die het piepkleine delicatessenzaakje in de Folkingestraat runnen, kunnen zich iedere werkdag weer verheugen op een grote stroom Groningers, die weg zijn van de Italiaanse pasta’s, broodjes en delicatessen. Een afvaardiging van Wowww doet minimaal wekelijks Ariola aan. Voor een pasta, lunchportie, of een super lekker broodje. 

Een ‘Broodje Ariola’ is een bij velen bekend begrip. Je kan kiezen uit drie soorten Broodjes Ariola: vis, vlees of vegetarisch. Als je je keuze gemaakt hebt wacht je vervolgens vol spanning af. Het ritueel gaat altijd als volgt: een vriendelijke, breed glimlachende, dame snijdt een Italiaans broodje open en legt beide helften open op een kartonnetje. Ze  belegd dit, naar eigen inzicht, met allerhande delicatessen uit de vitrine.  Gemarineerde champignons, aubergine of courgette, lekkere scampi’s, gegrilde paprika’s, allemaal even heerlijk. Afhankelijk van je vlees, vis of vegetarisch keuze komt er dan nog kaas, vlees of vis overheen. Bijvoorbeeld een dikke plak zalm of plakken overheerlijke salami. Of een pittige kaas. Of soms een combinatie. En als je het meeneemt volgt tenslotte een laagje huishoudfolie, om ervoor te zorgen dat alles keurig op zijn plaats blijft. Waarna ze het in een papieren zakje schuift en het op het kleine stukje lege toonbank legt.

Je weet nooit precies wat er uiteindelijk op je broodje is beland. Omdat je afgeleid was door alle lekkers om je heen, de vele kleurige spaghettisoorten, de bijzondere kookartikelen of de zelfgemaakte tiramisu die je lijkt toe te schreeuwen dat ze met je mee naar huis wil. Of omdat je net een ex-collega treft, die watertandend op een lunchportie pasta staat te wachten en waar je even kort een ‘Hoestie?’ mee uitwisselt. En daardoor is het dus altijd een klein feestje als je, terug op je lunchplekje, het papieren zakje openmaakt, het plasticfolie verwijdert en dan nieuwsgierig onder je ‘bovenste laag’ gluurt. Weer van die lekkere champignons? Of deze keer de zongedroogde tomaten? Het is in elk geval altijd smullen…

2013-09-19 12.08.57

O ja: het is wel een echte maaltijd. Dus plan ook een klein uitbuikmomentje in nadat je het broodje hebt gegeten. Dat is na een Broodje Ariola geen overbodige luxe.

Gepost in categorie: WeWowww!

Reacties

Plaats reactie zonder facebook account

Anoniem