Virtual Reality voor kinderen tijdens Holland Webweek

Geplaatst op 9 juli 2015 door Marja Doedens

Kids maken hun eigen virtual reality bril, samen met webbureau’s.

De Groningse webbureau’s Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe en Wowww! gaan tijdens de Holland Webweek samenwerken om kinderen in aanraking te brengen met de wondere wereld van digitale techniek. Kids zullen niet alleen ervaren wat virtual reality voor ze in petto heeft; ze gaan er ook zelf mee aan de slag.

The Leap Experience

Het lijken gewone rubberen tegels. Eitje om daar overheen te balanceren naar de overkant, toch? Niet tijdens The Leap Experience. Want dan wordt er namelijk gebalanceerd met een “Oculus Rift”. Deze virtual reality bril verandert de rubberen tegels in vervaarlijk bewegende pilaren en de grond transformeert in een diepe, diepe afgrond. Zelfs de stoerste jongens van de klas zullen de overkant bereiken een uitdaging vinden.

The Leap Experience voor kinderen

Kinderen leren met deze spannende ervaring de mogelijkheden van virtual reality kennen. Dat is belangrijk voor hun en ook onze toekomst. Jacob Klaassen, eigenaar van Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe legt graag uit waarom: “de mogelijkheden van deze techniek zijn oneindig en gaan een essentiële rol spelen in de toekomst. Om als maatschappij profijt te hebben van technieken als deze, hebben we steengoede techneuten nodig. Hoe eerder we onze jeugd inspireren met de mogelijkheden, hoe groter de kans dat ze er later iets mee gaan doen. Zo helpen we mee onze digitale ontwikkeling te borgen.”

Een eigen virtual reality bril maken

The Leap Experience wordt aangeboden door Wowww! en Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe. Kinderen kunnen tijdens een bijbehorende workshop zelfs hun eigen virtual reality bril gaan maken en mee naar huis nemen. Zo ervaren ze niet alleen de magische werking, maar leren ze ook precies hoe het werkt.

“Spelenderwijs leren kinderen het best hoe dingen werken. Zelf zien, denken en dan doen: dat maakt veel creativiteit los is onze ervaring” licht Marja Doedens toe namens Wowww!. “We willen kinderen inspireren en uitdagen om daarna ook hun eigen toepassing te maken.”

Zaterdag 19 september tijdens de Holland Webweek

De workshop “Maak je eigen Virtual Reality Bril” en The Leap Experience vinden plaats op zaterdag 19 september tijdens de Holland Webweek. Dit evenement staat volledig in het teken van de techniek van morgen. In verschillende programmaonderdelen maken jong en oud kennis met hoe de wereld nu verandert en nog gaat veranderen dankzij nieuwe technieken.

De Holland Webweek vindt plaats van 16-19 september in en rond het Infoversum. Meer informatie (ook over de workshop en The Leap Experience) is te vinden op www.thwwg.nl.

Kinderen uit Groningen en omgeving zijn van harte uitgenodigd de workshop en de Virtual Reality ervaring bij te wonen en zich te verwonderen over werelden die niet bestaan en toch ook weer wel.

Gepost in categorie: Events, Social

Reacties

Plaats reactie zonder facebook account

Anoniem