Mensenhandelweb

Het Centrum Kinderhandel Mensenhandel (CKM) van Fier lanceerde op 14 maart 2014 www.mensenhandelweb.nl, een kennisdatabank over mensenhandel waarin alle informatie over de juridische, maatschappelijke en gezondheidsaspecten van mensenhandel te vinden is. Ook wordt actuele informatie over mensenhandel verzameld. Het doel is om te komen tot een platform waar alle behandel-, overheids-, terugkeerinformatie, onderzoeken en jurisprudentie te vinden is. Via thema’s, maar ook via landen of organisaties is het mogelijk informatie gericht te zoeken. De kennisdatabank wordt continu aangevuld met nieuwe informatie.

Mensenhandelweb is nog een jonge database, maar is snel gegroeid. Deze ontwikkeling willen we doorzetten en uitbreiden. De ambitie is om Mensenhandelweb ook internationaal goed neer te zetten door andere buitenlandse organisaties te benaderen en documenten in andere talen te uploaden. Ook willen we de gebruiksvriendelijkheid van Mensenhandelweb optimaliseren, door het aanmaken van een overlay, een eigen inlog en het responsive maken van de website.

Met behulp van Mensenhandelweb wil het CKM samen met Terre des Hommes kennis en expertise breed en gratis toegankelijk maken.

Wowww heeft de zoekmachine gemaakt met Drupal en Solr. Hierdoor zijn er oneindige mogelijkheden waarbij het CKM de content volledig kan beheren. Inmiddels is de website 2-talig en responsive.

De website van Mensenhandelweb is mede mogelijk gemaakt door Vluchtelingenwerk Nederland, Fier! en de Nationale Postcode Loterij.