Skyline Groningen

Blog

D-day voor overheidswebsites?

Vanaf vandaag, 23 september 2020, moeten overheidssites zich aantoonbaar inspannen om toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking, zoals blinden, slechtzienden e.d. De Nederlandse overheid heeft zichzelf als eis gesteld dat iedere overheidssite (ook de indirecte) moeten voldoen aan de WCAG 2.1-normen. Voor nieuwe websites geldt deze eis al sinds 23 september 2019, maar nu is deze eis ook voor alle websites van toepassing.

Nieuwe website voor OSG Singelland

De nieuwe website van de Stichting Openbare Scholengemeenschap Singelland is medio september 2020 in gebruik genomen. De website is een belangrijk kanaal voor het bereiken van aankomende leerlingen en haar ouders en bevat ook informatie voor de huidige leerlingen, ouders en belanghebbenden. Met de nieuwe website is de webredactie van Singelland overgestapt naar het open source CMS Drupal. Dit CMS biedt veel mogelijkheden voor verdere integratie en doorontwikkeling die aansluit bij de behoefte van Singelland.

Nieuw design voor Zwolle.nl

Medio augustus heeft de gemeente Zwolle haar gemeentelijke website van een nieuw design voorzien.  In samenwerking met de webredactie van de gemeente Zwolle heeft Wowww dit eigentijdse design ontwikkeld. De uitgangspunten voor dit ontwerp zijn gebaseerd op feedback vanuit een klant tevredenheidsonderzoek, het toptaken model en het huisstijl. En uiteraard is voor het ontwerp het mobile-first principe gehanteerd.

WordPress 5.5 is uit

WordPress heeft versie 5.5 van de populaire CMS software uitgebracht. Net als de vorige versie ontwikkeld door ruim 800 vrijwilligers. De nieuwe versie ondersteunt onder meer ‘lazy loading’, wat wil zeggen dat grote foto’s pas worden geladen als gebruikers scrollen om een webpagina te lezen. Nieuw is ook een XML sitemap, waarmee zoekmachines je content sneller kunnen vinden. Daarvoor bestonden al plugins.

Drupal versie 9 gelanceerd

Begin juni is de nieuwste versie van Drupal gelanceerd. Versie 9 is gebruiksvriendelijker en kostenefficiënt doordat major upgrades eenvoudiger worden. Drupal zet nog verder in op toegankelijkheid voor mensen met een beperking. De Drupal Community heeft deze livegang wereldwijd gevierd met een Twitter wave.

Mobile-first toptakendesign voor de gemeente Gemert-Bakel

Medio mei heeft Wowww de website van de gemeente Gemert-Bakel van een nieuw ontwerp voorzien.  Het ontwerp is gebaseerd op het mobile-first principe, waarbij toptaken gecombineerd worden met een krachtige zoekmachine. He ontwerp is gebaseerd op de huisstijl van de gemeente Gemert-Bakel, waarbij het eigentijdse design is voorzien van her In samenwerking met de webredactie van de gemeente Laarbeek heeft Wowww het nieuwe ontwerp gerealiseerd. Het nieuwe ontwerp kenmerkt zich door het gebruik van toptaken, een krachtige zoekmachine en een eigentijds, herkenbaar design.