Skyline Groningen
Image
screenshot intranet vluchtelingenwerk

Intranet Vluchtelingenwerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland is de onafhankelijke organisatie die de belangen behartigt van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. Ons land kan immers niet alleen andere landen aanspreken op het respecteren van mensenrechten, maar moet deze verantwoordelijkheid ook zelf nemen.

Deze mensenrechten zijn vastgelegd in tal van internationale verdragen, die VluchtelingenWerk als leidraad neemt voor haar activiteiten. Nederland heeft de plicht vluchtelingen bescherming en een menswaardig bestaan te bieden. 

Daar maakt VluchtelingenWerk Nederland werk van.

De uitdaging

Het vernieuwde intranet moet voor alle vrijwilligers en medewerkers de plek zijn waarvandaan ze de belangrijkste informatie kunnen vinden om hun werk goed te kunnen doen, waar ze collega's kunnen vinden, waar ze op de hoogte worden gehouden, kunnen reageren op nieuws en formulieren kunnen downloaden.

De oplossing

Het intranet is voorzien van een responsive design. Het ontwerp is gebaseerd op de elementen van de Vluchtelingenwerk.nl en Vluchtweb.nl

In verband met de omvang van de organisatie heeft Wowww gekozen voor Drupal als content management systeem, waarbij gebruik wordt gemaakt van Open Groups. Het intranet is voorzien van diverse functionaliteiten, zoals nieuwsberichten, een 'smoelenboek' en een krachtige zoekmachine waarmee gebruikers snel en eenvoudig de juiste informatie kunnen vinden. 

De wijzigingen zijn in een aantal sprints gerealiseerd en is in 2014 in gebruik genomen.

Kenmerken

Opdrachtgever Vluchtelingenwerk Nederland
Interactie ontwerp en visual design Wowww
Content Vluchtelingenwerk Nederland
Development Wowww
Content Management Systeem Drupal

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de implementatie van een Intranet voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590.