Drupal/WordPress & Sociale Media

Friend becomes Client

Social media neemt momenteel een grote vlucht! Feit is dat u uw doelgroepen eerder op social media dan op uw website zult tegenkomen. Sociale media is meer dan een distributiekanaal voor uw content. Het is bij uitstek een platform om te luisteren wat mensen vertellen en zeggen over (uw) producten en diensten. “Fans/vrienden vertrouwen fans/vrienden en worden klanten” 
Social media als Twitter, Facebook en Linkedin, worden op verschillende manieren gebruikt. Het is dus belangrijk om het CMS af te stemmen op deze verschillende manieren van gebruik. Het is mogelijk om binnen Drupal verschillende content types aan te maken die zijn afgestemd op de verschillende social media platformen.

Best practice Sociale Media op Emerce.nl

Cijfers sociale media Nederland

Sociale media gebruik onder jongeren

Drupal & Facebook

Sociale platformen zijn zo ontworpen dat het de gebruikers gemakkelijk wordt gemaakt om informatie te delen (publiceren, notificeren, reageren ed.) Informatie kan op meerdere sites tegelijkertijd gedeeld worden. 
Bijvoorbeeld: een Tweet op Twitter wordt ook zichtbaar op uw Facebook pagina en op de website (van uw bedrijf of op uw blog) 
De informatie komt daar waar de gebruikers al zijn (in plaats van dat de gebruiker naar de informatie gaat) Dit delen wordt technisch mogelijk gemaakt door de API (Application Programming Interface). De API is een soort ‘stopcontact’ waar ‘stekkers’ van sites van derden in kunnen pluggen om data/informatie te sturen dan wel op te halen.

De module “Drupal for Facebook” is de ‘stekker’ van Drupal die in het ‘stopcontact’ van Facebook geplugd kan worden. Dit betekent bijvoorbeeld dat informatie op uw Drupal site ook op Facebook pagina’s gepubliceerd wordt (een nieuwsartikel op uw website is tevens een post op news feeds van Facebook vrienden en/of fans.

WordPress & Facebook

Op de blog van deze website vindt u bij de blogposts een voorbeeld van de integratie van Facebook Social plugins; reacties op artikelen worden ook op de nieuwsoverzichten van Facebook gebruikers geplaatst.

….& Twitter?

Omdat Twitter ook beschikt over zo’n API, werkt dit op dezelfde manier. Bijvoorbeeld het publiceren van tweets van de marketing afdeling en/of de afdeling customer services op uw website. Tevens stelt Twitter zogenaamde widgets beschikbaar waarmee u gemakkelijk tweets op uw eigen website kan tonen.