Skyline Groningen
Toegevoegd op

Gemeente Leeuwarden

Hét kenmerk van de nieuwe website is dat de bezoeker informatie krijgt op basis van een zoekwoord. Hij/zij krijgt bovendien automatisch extra informatie die te maken heeft met de zoekvraag. De site vormt zichzelf op basis van zoekopdrachten van de gebruiker. De, veelal op de gemeentelijke organisatiestructuur, gebaseerde opzet van de 'oude' site is daarmee 180° gewijzigd.

Integraal

Voorbeeld: informatie over trouwen. Voorheen werd informatie over de trouwlocaties door de ene afdeling beheerd en de informatie over het parkeren bij een trouwlocatie door een andere afdeling. Nu wordt alle informatie rondom het thema trouwen bij elkaar gepresenteerd.

Er zijn nu meerdere ingangen om bij de gewenste informatie te komen: geografisch (via kaarten), via thema's, via een indeling naar dorpen en wijken, maar er bestaat ook een mogelijkheid door direct via de zoekmachine te zoeken (of via Google). De gebruiker bepaalt.

Vraaggestuurd

Naast de redactie bepaalt de bezoeker welke informatie wordt getoond: de site toont steeds automatisch informatie waar ook andere gebruikers op zochten. Op basis van het zoekgedrag van bezoekers vormt de site zichzelf. Als bezoekers informatie zoeken die er nog niet op staat, wordt deze er door de redactie opgezet. Van veelgestelde vragen, aan de balie, telefoon of per post wordt het antwoord toegevoegd aan de website (en andersom).

Wowww! heeft hiervoor Drupal aangeboden als systeem omdat dit een veelzijdig, krachtig en modulair web beheersysteem is dat vele mogelijkheden voor nieuwe gemeentelijke website biedt. Drupal is open source software en past uitstekend binnen het gemeentelijk en landelijk beleid dat de promotie van open standaarden en open source software voorstaat.

Zoek en vind

Wowww! heeft naast Drupal " Apache Solr" geïmplementeerd. Solr is een zeer uitgebreide zoekapplicatie binnen het domein Leeuwarden.nl en laat de website bezoeker snel en kwalitatief zijn of haar weg vinden.
Wowww! voert tevens het technisch beheer uit van de webomgeving.

Ga naar: www.leeuwarden.nl.