Skyline Groningen
Open source CMS implementaties

CMS implementaties

Wowww werkt met Open Source software. Open Source software betekent dat je gratis gebruik mag maken van de software en deze ook naar uw eigen wensen mag aanpassen. Van veel closed source software bestaan ook open source varianten, denk bijvoorbeeld aan Open Office (als alternatief voor Microsoft Office), Gimp (als alternatief voor Adobe Photoshop).

Ook voor Content Management Systemen (CMS) bestaan open source oplossingen. Wij zijn gespecialiseerd in de open source CMS-en Drupal (drupal.org) en WordPress (wordpress.org) en de e-commerce/webshop op basis van Commerce of Ubercart.

Welk CMS is het meest geschikt?

Drupal en WordPress zijn de twee meest gebruikte open source content management systemen. Beide systemen zijn door een grote gemeenschap van software-ontwikkelaars ontwikkeld. Duizenden ontwikkelaars werken continu aan het verbeteren en uitbreiden van de basissoftware en de uitbreidingen (plugins). Hierdoor is de software up-to-date, veilig en groeien moeiteloos mee met de ontwikkelingen van het internet.

Met Drupal en WordPress zijn je websites prima te beheren en te onderhouden. Beide pakketten bieden standaard veel opties en voor beide pakketten zijn veel extra functionaliteiten via modules of plugins beschikbaar. Beide CMS pakketten worden vaak voorzien van veiligheidsupdates. Door deze tijdig door te voeren blijft je website veilig en bij de tijd.

Gebruikerservaring

WordPress wordt als gebruiksvriendelijk ervaren en is eenvoudig in gebruik. Drupal wordt ervaren als het pakket waarmee alles mogelijk is; met name de mogelijkheden voor het integreren met andere applicaties en de schaalbaarheid zijn hierbij belangrijke pre’s (bijv. het managen van meerdere sites). Waar bij WordPress de gebruikersvriendelijkheid min of meer ‘out-of-the-box’ geleverd wordt, dient deze bij Drupal te worden ontworpen. Beide pakketten zijn solide en kunnen terugvallen op een grote community waardoor er altijd ondersteuning mogelijk is.

WordPress komt met minder ‘Toeters & Bellen’ dan Drupal en is daarom geschikter voor, qua omvang, kleinere informatiesites en blogsites.

Koppelingen

Wanneer er gevraagd wordt om koppelingen met backend systemen of uw website beschikt over veel verschillende informatiebronnen dan raden wij Drupal aan omdat dit CMS uitermate flexibel is en bijzonder goed presteert wanneer uw website veel informatie bevat.

Write Once, Publish Many

Met Drupal zet je snel meerdere websites op, zoals bijvoorbeeld een actie / promotiesite. Hiermee kun je als marketeer makkelijk promotie of acties uitvoeren. Drupal maakt gebruik van “themes” (thema’s). De thema’s zorgen ervoor dat dezelfde content op verschillende apparaten getoond kan worden zodat u op zowel een computer als op een telefoon de content goed kan lezen. WordPress biedt uitstekende gratis plugins beschikbaar voor het eenvoudig tonen van uw website op een mobiele telefoon.

Meer informatie?

Meer informatie over deze content management systemen vind je op de Officiële websites van Wordpress, Drupal.org en de Stichting Drupal Nederland.

Wil je weten welk CMS het beste bij je vraagstuk past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel +31 (0)508508590 of laat een bericht achter en wij bellen je terug.

Bel mij terug