Skyline Groningen
Drupal logo

Eindeloze mogelijkheden met Drupal

Drupal is een geavanceerd open source content management systeem waaraan door een community van duizenden ontwikkelaars en gebruikers wordt doorontwikkeld. Van blog tot webwinkel, Drupal kan het allemaal. 

Drupal is “out of de box” een krachtig Content Management Systeem dat goed integreert met bestaande (backend) systemen en organisatieprocessen optimaal ondersteunt. Drupal wordt in dit verband ook wel getypeerd als een Enterprise Content Management Systeem (eCMS).

Drupal werkt modulair

Drupal biedt 'out-of-the-box' veel mogelijkheden bij een standaard installatie. Daarnaast biedt Drupal meer dan 20 duizend modules, deze kun je gebruiken om iedere functionaliteit toe te passen die je maar wil. Door de vele modules van Drupal is het absoluut mogelijk een website op maat te maken. Veel modules zijn gratis verkrijgbaar. En bieden de beschikbare modules niet wat je zoekt, dan kan Wowww hiervoor een module op maat ontwikkelen.

Snelle start met Drupal distributies

Via Drupal.org zijn diverse distributies beschikbaar. Een distributie kun je zien als voorverpakte bundels: de Drupal core samen met aanvullende themas, modules en libraries. Distributies zijn globaal in te delen in volledige distributies (kant-en-klaar) en distributies die een snelle start voor ontwikkelaars bieden.

Wowww is onder meer leverancier van de WIM-distributie en Drupal-voor-Gemeenten-distributie.

Drupal en security

Drupal beschikt over een dedicated security team dat beveiligingsproblemen oplost, ondersteuning biedt en documentatie biedt. Hierdoor is Drupal een van de veiligste Open Source oplossingen.

Koppelingen met externe systemen

Drupal is in de eerste plaats een content management systeem dat je de volledige controle geeft over jouw website. Drupal wordt onder meer ingezet voor corporate websites, mobiele applicaties, intranetten en extranetten

Drupal kan met tal van externe systemen gekoppeld worden voor het importeren, exporteren en synchroniseren van informatie. Via verschillende soorten koppelingen (RSS, XML, REST, JSON enzovoorts) kan uw Drupal-applicatie informatie binnenhalen en/of synchroniseren met andere systemen. 

Drupal en SEO (Search Engine Optimization)

Als marketeer is het belangrijk om te weten of en hoe je website gevonden wordt. Een website heeft in principe twee soorten bezoekers: mensen en zoekmachines.

Drupal is zodanig opgezet dat zoekmachines je website vinden, doorzoeken en indexeren. Hierdoor zal bij relevante zoekopdrachten je website beter scoren binnen de (natuurlijke) zoekresultaten. Zoekmachines zijn vooral gericht op “metadata” die de content omschrijven. 

Lees hier meer over de richtlijnen van Google.

Content is king!

Drupal bied je alle mogelijkheden om je website SEO-optimaal in te richten. Maar vindbaar gaat ook om de content die je biedt. Met Drupal is het mogelijk om overzicht te hebben en content eenvoudig te actualiseren. Lees hier meer over wat Google belangrijk vindt.

Snelheid

Google laat de content, prestatie en snelheid van uw website meewegen in hun zoekalgoritme. Presteert uw website goed dan prefereert Google uw website boven een andere die trager reageert. Snelheid wordt belangrijker. Hoe groot uw website ook is, Drupal presteert uitstekend.

Lees meer over zoekresultaten en snelheid

Bezoekers en gebruikersgedrag

Zoekmachines zijn belangrijk voor uw website maar misschien is het nog wel belangrijker wat bezoekers op de website doen of wat zij juist niet doen. Drupal is makkelijk uit te breiden met modules die precies weergeven wat gebruikers op uw website doen (bijvoorbeeld met Google Analytics, Matomo en SiteImprove) Deze uitbreidingen geven direct inzicht in het gedrag van bezoekers en zoekmachines. Met deze gegevens kan de website effectiever en efficiënter aangepast worden.

Ontwikkelen en onderhoud

Drupal is opgezet dat modules en thema’s los ingestoken kunnen worden. Dit heeft als voordeel dat de basis schoon blijft en een upgrade gemakkelijker uitgevoerd kan worden. Omdat Drupal open source is worden de modules vaak teruggegeven aan de community. Hierdoor kunnen andere ontwikkelaars deze modules gebruiken en/of aanpassen naar eigen smaak. Dit heeft als voordeel dat bijzonder veel verschillende modules beschikbaar zijn die gratis gebruikt mogen worden.

Meer weten

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Drupal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590. Of laat een terugbel-notitie achter:

Bel me terug