Skyline Groningen

Website Model van Dimpact voor gemeenten

WIM is een vrij herbruikbaar Website Model van, voor en door gemeenten en is ontwikkeld door Dimpact. Met de WIM-website realiseert elke gemeente snel en tegen minimale kosten online toegankelijkheid. Dit doen wij door in samenwerking het hergebruik van techniek, kennis en middelen tussen gemeenten te stimuleren.

Standaardisatie en hergebruik

Hergebruik staat voor Dimpact centraal. Daarom is WIM gebouwd op basis van de veelgebruikte open source techniek van Drupal. Dimpact heeft ervoor gekozen om WIM te delen, zodat andere (overheid)instellingen het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. 

Inmiddels maken 16 gemeenten gebruik van de WIM standaard. Dit zijn o.a. de gemeenten Assen, Coevorden, Emmen, Enschede, Gemert-Bakel, Groningen, Kampen, Laarbeek, Oldenzaal, Velsen, Waterland en Zwolle.

Samenwerkingsverband 

Het samenwerkingsverband van Dimpact werkt samen aan optimaal hergebruik door gemeenten voor hun websites. Elke gemeente in Nederland kan de WIM-websitemodellen vrij downloaden en hergebruiken. Dit wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband van WIM-gemeenten.

Dimpact biedt haar leden ondersteuning in brede zin, waarbij deze via diverse werkgroepen relevante informatie met elkaar delen. Deze informatie is online beschikbaar en er vinden met regelmaat kennissessies plaats.

Wowww is implementatie partner van WIM

Er zijn in Nederland een aantal leveranciers die ervaring hebben met WIM-implementaties. In 2015 is Wowww toegetreden tot dit leveranciersnetwerk en heeft inmiddels voor diverse gemeenten WIM-implementaties uitgevoerd.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590.