Skyline Groningen
Open Source Software

Open source software

Wowww werkt met open source software. Van Open source software is de broncode c.q. programmacode vrij beschikbaar. Dit geeft ons de flexibiliteit om de software aan te passen aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. En qua beheer zijn we niet afhankelijk van een softwareleverancier zodat we eventuele issues snel kunnen verhelpen.

Krachtige ontwikkeling

Het succes wordt grotendeels verklaard door de enorme ontwikkelingskracht die achter een open source oplossing schuil gaat; bijvoorbeeld aan de softwarekern van Drupal werken 800 ontwikkelaars – dit is exclusief alle ontwikkelaars die aan Drupal componenten werken. Dergelijke communities zorgen gezamenlijk voor nieuwe functionaliteiten en nog betere software.

Het aanpassen van open source producten is een goed georganiseerd proces; community aanpassingen (nieuwe versies) worden uitvoerig getest en zorgvuldig als nieuwe releases ingebracht en verspreid. Eigenlijk op dezelfde wijze als bij gesloten (‘closed’) software waarvoor u licentiekosten moet betalen.

Gratis?

Open source software is in principe gratis. Maar voor onderhoud van de software en voor aanpassingen van of maatwerk van de open source software worden marktconforme bedragen gerekend. Wowww! is hierin zeer helder. Niet alleen over de functies van open source en hoe het toegepast kan worden op uw situatie maar ook wat de kosten van realisatie en implementatie zijn.

Wowww werkt met een breed scala aan Open Source Software

Wowww werkt met open source software, dit doen wij al jaren en met veel plezier. Voorbeelden van Open source software dat wij inzetten zijn:

  • Operating systems : Linux
  • Linux distributies: Debian, Ubuntu
  • Databases: MariaDB, PostgreSQL
  • Browsers: Mozilla Firefox
  • Kantoor software: Open Office
  • Server software: Apache
  • Webapplicaties: Drupal, WordPress, Typo3, Sympony en Laravel

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Open Source? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590. Of laat en bericht achter en wij bellen u terug.

Bel me terug