Skyline Groningen
Image
screenshot oudewater.nl

Oudewater

Website Oudewater.nl

Oudewater is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De plaats verkreeg stadsrechten in 1265 en is daarmee de oudste stad in het Groene Hart. Oudewater ligt aan de monding van het riviertje de Lange Linschoten in de Hollandse IJssel. De gemeente Oudewater heeft circa 10.000 inwoners (Bron: CBS, 2019).

De gemeente Oudewater werkt nauw samen met de gemeente Woerden. De webredactie die verantwoordelijk is voor de website van de gemeente Woerden, is ook verantwoordelijk voor de website van de gemeente Oudewater.

De uitdaging

De website wordt jaarlijks honderdvijftigduizend keer geraadpleegd en vormt daarmee binnen haar dienstverlening een belangrijk kanaal. De ambitie van de webredactie van de gemeente Woerden en de gemeente Oudewater is de een klantgerichte en maximaal toegankelijke website. Belangrijk aandachtspunt is de vindbaarheid van informatie, zowel via externe zoekmachines maar zeker ook via een eigen geavanceerde zoekmachine.

De oplossing

Wowww heeft in samenwerking met de webredactie voor de gemeente Oudewater de website ontwikkeld op basis van Drupal, waarbij veel functionaliteiten die voor de gemeente Woerden ontwikkeld zijn ook voor de gemeente Oudewater ingezet worden. In de loop der jaren hebben de webredactie en Wowww de website verder doorontwikkeld door nieuwe functionaliteiten toe te voegen. In 2018 heeft een redesign plaats gevonden.

Voor de gemeente Woerden en de gemeenste Oudewater is digitale toegankelijkheid essentieel. Niet voor niets ontving de gemeente in april 2019 voor de vierde keer op rij het certificaat Drempelvrij.

Kenmerken

Opdrachtgever Gemeente Oudewater
Interactie ontwerp en visual design Wowww
Content Gemeente Oudewater
Development Wowww
Content Management Systeem Drupal
Digitale toegankelijkheid WCAG 2.0 en 2.1

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de ontwikkeling van een toegankelijke website voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590.