Skyline Groningen
Image
screenshot zwolle.nl

Zwolle

Website Zwolle.nl

Met ruim 119.000 inwoners is de gemeente Zwolle qua inwonersaantal de negentiende gemeente van Nederland. Zwolle heeft een oppervlakte van 111 km2.

Zwolle heeft een historische binnenstad. De dynamische Hanzestad is de plek voor creatieve studenten, inventieve ondernemers en eigenwijze vrijdenkers. 

Sinds 2016 verzorgt Wowww het onderhoud en beheer van Zwolle.nl. Deze website van is ontwikkeld op basis van het Website Intranet Model van Dimpact en is ingericht volgens het toptakenprincipe. De bezoeker van kan informatie snel vinden en taken makkelijk uitvoeren. Als inwoner kun je eenvoudig online een afspraak maken voor bijvoorbeeld een paspoortaanvraag of een melding doen.

De uitdaging

De gemeente Zwolle heeft een gebruikersanalyse en een klant tevredenheidsonderzoek onder de bezoekers van de website Zwolle.nl uitgevoerd. Dit heeft geleid tot een aantal aanbevelingen en verbeteringen voor het ontwerp van de gemeentelijke website. 

De website is opgezet als een multisite, dat wil zeggen dat er vanuit een Drupal-installatie er meerdere subsites worden opgeleverd. Kortom, de uitdaging bestaat uit het realiseren van een vernieuwd design en de implementatie ervan op de bestaande website, zonder dat dit consequenties heeft voor het ontwerp van de onderliggende subsites.

De oplossing

In samenwerking met de webredactie van de gemeente Zwolle heeft Wowww het nieuwe interactie ontwerp en daarbij behorende visual design opgeleverd.

Nadat het ontwerp is vastgesteld, heeft Wowww het nieuwe ontwerp op de bestaande website geïmplementeerd. Nadat de webredactie de puntjes op de i heeft gezet, heeft de gemeente Zwolle het nieuwe ontwerp in gebruik genomen.

Kenmerken

Opdrachtgever Gemeente Zwolle
Interactie ontwerp en visual design Wowww
Content Gemeente Zwolle
Development Wowww
Content Management Systeem Drupal
Digitale toegankelijkheid  WCAG 2.0 en 2.1

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor de ontwikkeling van een nieuw design voor uw bestaande website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590.