Open source

Wowww! werkt met open source software. Open source software doet niet onder voor closed software (software waarvoor u dient te betalen – licentiekosten). De broncode c.q. programmacode is vrij beschikbaar. Dit geeft ons de flexibiliteit om de software aan te passen aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. En qua beheer zijn we niet afhankelijk van een softwareleverancier zodat we eventuele issues snel kunnen verhelpen.

Krachtige ontwikkeling

Het succes wordt grotendeels verklaard door de enorme ontwikkelingskracht die achter een open source oplossing schuil gaat; bijvoorbeeld aan de softwarekern van Drupal werken 800 ontwikkelaars – dit is exclusief alle ontwikkelaars die aan Drupal componenten werken. Dergelijke communities zorgen gezamenlijk voor nieuwe functionaliteiten en nog betere software.

Het aanpassen van open source produkten is een goed georganiseerd proces; community aanpassingen (nieuwe versies) worden uitvoerig getest en zorgvuldig als nieuwe releases ingebracht en verspreid. Eigenlijk op dezelfde wijze als bij gesloten (‘closed’) software waarvoor u licentiekosten moet betalen.

Gratis?

Open source software is in principe gratis. Maar voor onderhoud van de software en voor aanpassingen van of maatwerk van de open source software worden marktconforme bedragen gerekend. Wowww! is hierin zeer helder. Niet alleen over de functies van open source en hoe het toegepast kan worden op uw situatie maar ook wat de kosten van realisatie en implementatie zijn.